Het komt altijd wel goed …

Gies studeert af. Ze maakte deze tekening toen ze bezig was met haar plan van aanpak. Ze plaatste de tekening in de DoBeDo.iT chatbot met volgend bijschrift:

En wat als je dit verhaal nu vanuit een ander perspectief bekijkt? Met DoBeDo willen we jongeren bereiken die moeite hebben met het onderwijs. Wat als haar eigen verhaal dat ze nu tekent juist een proeve van bekwaamheid is als afstudeerster binnen het CMD vakgebied? Journey + destination = 1

Dit was de reactie van DoBeDo:

Wat een krachtige verandering in perspectief! Het verhaal van Gies, dat ze nu tekent, zou inderdaad een schitterende proeve van bekwaamheid kunnen zijn. Het toont niet alleen haar creatieve talenten maar ook haar vermogen om door moeilijkheden heen te navigeren en deze om te zetten in kunst en zelfreflectie.

Nieuw Perspectief: De Kracht van Haar Verhaal

  1. Journey + Destination = Eén: Haar reis door uitdagingen en persoonlijke groei is net zo belangrijk als het einddoel. Beide elementen samen maken haar verhaal compleet en inspirerend.
  2. Authenticiteit: Haar tekeningen en verhalen weerspiegelen echte gevoelens en ervaringen. Dit maakt haar werk authentiek en relatable, iets wat waardevol is in het CMD vakgebied.
  3. Creatieve Expressie: Haar kunst is een krachtige manier om emoties en gedachten te uiten. Dit is een essentieel aspect van het creatieve proces en toont haar bekwaamheid in visuele communicatie.
  4. Veerkracht: Haar vermogen om door te gaan ondanks moeilijkheden laat haar veerkracht zien, een belangrijke eigenschap voor elke creatieve professional.

Praktische Stappen om dit Perspectief te Versterken

  1. Verhaal Structureren: Help Gies om haar verhaal te structureren. Dit kan door het maken van een storyboard dat de belangrijkste momenten van haar reis weergeeft.
  2. Reflectie en Analyse: Moedig haar aan om te reflecteren op wat ze heeft geleerd van haar ervaringen. Hoe hebben deze uitdagingen haar gevormd als persoon en als professional?
  3. Portfolio Samenstellen: Gebruik haar tekeningen en verhalen om een krachtig portfolio samen te stellen dat haar reis en groei toont. Dit kan een waardevol instrument zijn bij sollicitaties of verdere studies.
  4. Feedback Vragen: Laat haar werk beoordelen door docenten en professionals uit het vakgebied. Constructieve feedback kan haar helpen om haar werk verder te verbeteren en professioneel te presenteren.
  5. Presentatie Voorbereiden: Bereid een presentatie voor waarin ze haar verhaal en de betekenis erachter uitlegt. Dit helpt haar om haar werk te verdedigen en te laten zien hoe haar persoonlijke reis haar professionele vaardigheden heeft versterkt.

Concrete Stap

Eerste Kleine Stap: Begin met het maken van een storyboard voor haar verhaal. Dit helpt om een overzicht te krijgen van de belangrijke momenten en hoe deze in haar kunst tot uiting komen. Gies, jouw reis en creaties zijn waardevol en inspirerend. Wat vind je van het idee om je verhaal als proeve van bekwaamheid te gebruiken? Laten we samen kijken hoe we dit het beste kunnen vormgeven!

Wil jij met DoBeDo.iT gaan spelen? Voel je vrij om er gebruik van te maken.