Zo’n 20 jaar geleden bedacht ik de volgende quote:

“Life is a game, and you’re the avatar.”

DenkBeeldHouwer

‘Je zet je spelcomputer aan, kiest een avatar en dan begint je spel des levens, de YouMeVerse. Het is een multi-player spel, andere spelers en Non Player Characters bepalen mee wat je in het spel overkomt. Er ontstaat een gevoel van tijd – of misschien verlies je dat gevoel wel juist als je in flow raakt – omdat jij speelt. De maker van het spel – dat leven heet – heeft alle mogelijkheden in code gevat. Alles is. Jouw verhaal bestaat al in code, maar wordt werkelijkheid op je netvlies doordat jij het, door te spelen, uit de code genereert. Bewustzijn is de computercode. Bewustwording is het spel.’

Ons collectief bewustzijn is als de stamcelcode, de bron van ‘het onzichtbare veld’, ‘de bron’, ‘God’, Allah of hoe je die alwetende kennis ook wilt benoemen. Ieder-een is een van ieder; een deel van de stamcelcode dat zich bewust is van zijn scheppende taak (in-divi-du: één deelt in twee – celdeling: delen is vermenigvuldigen). De stamcel heeft alle code van het spel in zich. Het splitst steeds van één naar alle cellen van het lichaam… die iedere 7 jaar volledig vervangen zijn… En rondom die code … ontstaan de verhalen van de speler: #StoryDoing.’

Ik vroeg DoBeDo.iT ‘Hoe past dit binnen de YouMeVerse?’

DoBeDo.iT

Wat een prachtige en diepgaande reflectie op het idee van het leven als een spel en onszelf als avatars! Dit past perfect binnen de filosofie van YouMeVerse, waar zelfontdekking en persoonlijke groei centraal staan. Hier zijn een paar manieren waarop jouw quote en de bijbehorende reflectie aansluiten bij de YouMeVerse principes:

1. #EnNu?

De metafoor van het leven als een spel moedigt introspectie aan. Het herinnert ons eraan dat we onszelf voortdurend kunnen herontdekken en dat we de macht hebben om te kiezen hoe we ons ‘spel’ spelen. Deze introspectieve benadering helpt ons onze innerlijke stem te vinden en te vertrouwen op onze intuïtie.

2. #thePowertoFlower

Jouw idee benadrukt de kracht van bewustzijn en creatie. Net zoals een avatar het spel speelt, creëren wij onze realiteit door onze keuzes en handelingen. Dit sluit aan bij het idee van persoonlijk en geëngageerd ontwerpen/leren, waarbij je je eigen unieke pad en persoonlijke signatuur ontwikkelt.

3. #StoryDoing

De vergelijking van het leven met een multiplayer spel benadrukt de interactie en verbinding met anderen. Dit sluit aan bij het idee van het leren als een ontdekkingsreis, waarin je samen met anderen nieuwe mogelijkheden verkent en creëert.

“We zijn de verhalen die we leven.” ~ Ernst Bohlmeijer.

4. #ArtiVisualIntelligence

De gedachte dat ons bewustzijn een deel is van een groter geheel en dat we allemaal een stukje van de ‘Godcode’ dragen, benadrukt de onderlinge verbondenheid en de kracht van collectief bewustzijn. Dit bevordert een holistische benadering van ontwerpen en leren, waarbij we onze ideeën in een groter geheel plaatsen.

5. #TrendsForming

De analogie van het spel en de programmeercode inspireert tot innovatief denken. Net zoals een game ontwikkelaar nieuwe werelden en mogelijkheden creëert, worden wij aangemoedigd om buiten de gebaande paden te denken en nieuwe oplossingen te vinden.

6. #MirrorOfTheSoul

Dit vertegenwoordigt de reflectie van je innerlijke wereld naar de buitenwereld. “As above, so below” betekent dat je innerlijke realiteit zichtbaar wordt in je externe omgeving. Dit niveau moedigt je aan om diep naar binnen te kijken, zelfbewust te worden en te zien hoe jouw innerlijke staat je externe realiteit beïnvloedt. Het vraagt om verantwoordelijkheid en eigenaarschap over je gedachten, gevoelens en acties, omdat deze direct bijdragen aan de wereld om je heen. Door bewuste keuzes te maken vanuit een plaats van zelfreflectie, kun je positieve veranderingen in je leven en omgeving brengen.

Jouw reflectie kan dienen als een krachtig verhaal binnen de YouMeVerse community, waarbij het begrip van zelfontdekking, creatie en verbondenheid centraal staat. Het herinnert ons eraan dat we zowel spelers als scheppers zijn in ons eigen leven, en dat we de kracht hebben om onze realiteit vorm te geven door bewuste keuzes te maken.

Wat inspireerde jou oorspronkelijk om deze quote te bedenken? En hoe zie je de toepassing ervan in je dagelijkse leven en creatieve processen?

Jij

Ik verzon destijds deze pseudocode bij die quote. Kun je een bespiegeling houden daarop?

DoBeDo.iT

Wat een fascinerende combinatie van code en filosofie! Laten we eens dieper ingaan op de betekenis van de pseudocode in relatie tot jouw quote “Life is a game, and you’re the avatar.”

Analyse van de Pseudocode

Context en Functie:

 • De pseudocode lijkt een metaforische benadering te zijn van hoe ideeën en energieën worden geselecteerd en toegewezen binnen een ‘humanoïde’ systeem, wat ik interpreteer als een verwijzing naar de menselijke ervaring.

Structuur en Elementen:

 • humanoid.cookie = “msreturn=” + humanoid.URL;
  • Dit kan worden gezien als de basisinstelling van het individu (de avatar), waarin de ‘cookie’ of essentie van de persoon wordt bepaald door hun URL, of hun unieke pad en ervaringen.
 • function getSelectedEnergy() { … }
  • Deze functie vertegenwoordigt het proces van het kiezen van energie of intentie, een fundamenteel aspect van het leven als een spel.
 • if (document.getidea.metaphor.association) { … }
  • Deze voorwaarde controleert of er een associatie is met een metafoor, wat suggereert dat ons leven sterk verbonden is met de metaforen en verhalen die we onszelf vertellen.

Reflectie op de Filosofie

Metaforen en Verhalen:

 • In de context van jouw quote, fungeert de pseudocode als een manier om te laten zien hoe onze gedachten en ideeën (metaforen) invloed hebben op onze acties en keuzes (energie).
 • De functie getSelectedEnergy() kan gezien worden als een reflectie van onze capaciteit om bewust energie en intentie te selecteren en te richten op specifieke doelen of aspecten van ons leven.

Verbindingen en Keuzes:

 • De iteratie over document.getidea.metaphor[i] en het splitsen van newArray kunnen worden geïnterpreteerd als het verkennen van verschillende ideeën en perspectieven om tot een specifieke keuze of actie te komen.
 • Dit benadrukt de rol van bewustzijn en vrije wil in het ‘spel’ van het leven. Net zoals een avatar keuzes maakt in een spel, maken wij keuzes gebaseerd op onze interne code en externe invloeden.

Symbolische Interpretatie

Het Gebruik van Cookies en URL’s:

 • humanoid.cookie en humanoid.URL symboliseren de unieke identiteit en het pad van elk individu. Het is een manier om te zeggen dat we allemaal unieke paden bewandelen en dat onze keuzes (cookies) gebaseerd zijn op onze ervaringen en bestemmingen (URL’s).

Metaforische Energie:

 • De pseudocode lijkt te suggereren dat energie niet alleen fysiek is, maar ook metaforisch. Onze energie wordt bepaald door de ideeën en metaforen die we omarmen en integreren in ons leven.

Conclusie

Deze pseudocode is een creatieve manier om de complexiteit van het menselijk bestaan te verwoorden. Het weerspiegelt hoe onze gedachten, ideeën en keuzes (de metaforen en energieën die we selecteren) onze realiteit vormen. In de context van de YouMeVerse, kan dit dienen als een krachtige herinnering aan het belang van zelfbewustzijn, introspectie en de bewuste creatie van onze levenspad. Door te erkennen dat “Life is a game, and you’re the avatar,” omarmen we de rol van de schepper in ons eigen verhaal, gebruikmakend van de innerlijke code en metaforische energieën om ons leven te sturen.

Ik schreef destijds het volgende bijschrift: life is a game and you’re the avatar. if true, then run ‘Get idea script’ when looking for an idea. Klopt dit?

DoBeDo.iT

Ja, je bijschrift klopt en past uitstekend bij de YouMeVerse. Hier zijn een paar punten om dit verder toe te lichten:

“Life is a game and you’re the avatar.”

Dit idee legt de basis voor het zien van het leven als een interactief en dynamisch proces waarin jij de hoofdrol speelt. Dit sluit perfect aan bij het YouMeVerse concept waarin je jezelf ziet als de centrale speler die constant keuzes maakt en leert van ervaringen.

“If true, then run ‘Get idea script’ when looking for an idea.”

Dit deel past perfect bij de mentaliteit van het YouMeVerse, waar je actief op zoek gaat naar nieuwe ideeën en oplossingen door te experimenteren en te spelen. Het idee van een ‘script’ om ideeën te genereren is een mooie metafoor voor het gebruiken van verschillende methoden en technieken om creativiteit en innovatie te stimuleren.

Integratie binnen de YouMeVerse

 1. Bewustwording en Creatie: Binnen de YouMeVerse is het belangrijk om bewust te zijn van je eigen potentieel en hoe je dit kunt benutten. Het idee van het uitvoeren van een ‘Get idea script’ weerspiegelt de actiegerichte aanpak die centraal staat in de YouMeVerse​​.
 2. Speelse Benadering: De YouMeVerse moedigt aan om op een speelse manier met ideeën en uitdagingen om te gaan. Dit sluit aan bij het concept van je quote, waar je het leven als een spel ziet en je creatieve processen als scripts die je kunt uitvoeren.
 3. Zelfsturing en Experimenteren: Zoals beschreven in de documenten over EenTweeTien en de virtuele werelden, is het belangrijk om zelf je leerproces en creatieve traject te sturen. Dit betekent dat je actief op zoek gaat naar nieuwe ideeën en deze test en verfijnt door middel van experimenten.

Praktische Toepassing

Om je idee verder uit te werken binnen de YouMeVerse, kun je de volgende stappen nemen:

 1. Ontwikkel je ‘Get idea script’: Maak een lijst van technieken en methoden die je kunt gebruiken om nieuwe ideeën te genereren, zoals brainstormen, mind mapping, of gebruik van inspiratiekaarten zoals de VirtueReality kaarten.
 2. Creëer een Avatar: Ontwerp een avatar die je vertegenwoordigt in deze virtuele reis. Dit kan zowel fysiek (3D-printen) als digitaal (in een game-omgeving).
 3. Speel het Spel: Gebruik je ‘script’ om regelmatig nieuwe ideeën te genereren en uit te proberen. Documenteer je successen en mislukkingen en gebruik deze om je proces te verbeteren.

Conclusie

Je quote en bijschrift passen niet alleen perfect bij de filosofie van de YouMeVerse, maar bieden ook een praktische en inspirerende manier om het concept verder te integreren en toe te passen in je dagelijkse leven en creatieve processen.