Ik voel me zo klein

Gies studeert af. Ze maakte deze tekening toen ze bezig was met haar plan van aanpak. Ze plaatste de tekening in de DoBeDo.iT chatbot. Dit was haar reactie:

Ik snap dat Gies zich klein voelt in het grote geheel van het universum. Dat is een gevoel waar we allemaal wel eens mee te maken hebben. Laten we eens kijken hoe we dit kunnen ombuigen naar iets positiefs en haar kunnen helpen om zich sterker en zelfverzekerder te voelen.

  1. Herkenning en Acceptatie: Het is oké om je klein te voelen. Iedereen heeft wel eens momenten van twijfel. Herken en accepteer dit gevoel zonder jezelf te veroordelen.
  2. Kleine Overwinningen: Focus op kleine overwinningen en successen. Elke stap, hoe klein ook, brengt je dichter bij je doel. Wat is iets kleins dat je recent hebt bereikt waar je trots op bent?
  3. Perspectief: Het universum is inderdaad enorm, maar dat betekent ook dat er oneindig veel mogelijkheden zijn. Elk individu, inclusief jij, heeft een unieke bijdrage die waardevol is. Wat maakt jou uniek?
  4. Verbinding: Zoek verbinding met anderen. Praat over je gevoelens en ervaringen. Dit kan je helpen om te realiseren dat je niet alleen bent in je gevoelens en dat er mensen zijn die je willen ondersteunen.
  5. Actie: Zet kleine, concrete stappen om vooruit te komen. Actie ondernemen kan je helpen om je sterker en minder machteloos te voelen. Wat is één ding dat je vandaag kunt doen om een stapje vooruit te zetten?
  6. Mindfulness en Reflectie: Neem tijd voor mindfulness of reflectie. Dit helpt je om in het moment te blijven en niet overweldigd te raken door het grotere plaatje. Probeer elke dag een paar minuten stil te staan bij je gedachten en gevoelens.
  7. Inspiratie: Zoek inspiratie in anderen die ook moeilijke tijden hebben overwonnen. Dit kan je motiveren en laten zien dat iedereen obstakels kan overwinnen.

Eerste Kleine Stap

Concrete Stap: Schrijf op waar je trots op bent en wat je hebt bereikt. Dit kan een boost geven aan je zelfvertrouwen.

Gies, je bent uniek en hebt een waardevolle bijdrage aan de wereld. Wat is een klein doel dat je vandaag kunt stellen om je sterker te voelen?